Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Gasilni aparati

28.4.2020, , Vir: Verlag Dashöfer

2020.05.1.2 Gasilni aparati

Mag. Brigita Rajšter Vranovič

Delodajalec mora skladno z Zakonom o varnosti in zdravju pri delu (Uradni list RS, št. 43/11, ZVZD-1) vsem osebam, ki so navzoče v delovnem procesu (s pogodbo o zaposlitvi ali na podlagi druge pravne podlage, usposabljanje itd.), zagotoviti varnost in zdravje delavcev pri delu, kamor sodi tudi področje varstva pred požarom ter v zvezi s požarom upoštevati zlasti določila Zakona o varstvu pred požarom (Uradni list RS, št. 3/07 – uradno prečiščeno besedilo, 9/11, 83/12 in 61/17 – GZ, v nadaljevanju ZVPoz).

Delodajalec mora zagotoviti ustrezno število ter vrsto gasilnikov, ki jih namesti na vidnih in dostopnih mestih, v bližini delovnih mest tako, da so varni pred poškodbami in vremenskimi vplivi.

Merila za izbiro in namestitev gasilnih aparatov za začetno gašenje požarov kot obvezne opreme stavb glede na požarno nevarnost in površino so urejena v Pravilniku o izbiri in namestitvi gasilnih aparatov (Uradni list RS, št. 67/05).

 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih