Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Napotki za šole pri javnih naročilih prehrane

9.11.2020, , Vir: Verlag Dashöfer

3.52 Napotki za šole pri javnih naročilih prehrane

Odvetnica Miriam Ravnikar Šurk

Ne zgolj za šole, tudi za druge institucije, v okviru delovanja katerih je potrebno zagotavljati tudi prehrano (vrtci, bolnišnice, domovi za starejše, zapori) je pomembno, da upoštevajo določilo osmega odstavka 84. člena Zakona o javnem naročanju (Uradni list RS, št. 91/15 in 14/18; v nadaljnjem besedilu: ZJN-3, ki pravi: »Pri merilih za izbiro ponudbe pri naročanju živil se prednostno upoštevajo živila, ki so v shemah kakovosti (na primer sezonsko pridelana živila na integriran način, sezonsko pridelana živila na ekološki način ipd.), živila, ki so proizvedena po nacionalnih predpisih o kakovosti živil, ter živila, ki so trajnostno pridelana in predelana in je zagotovljena višja kakovost živil z vidika večje svežine ali nižjih okoljskih

 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih