Danes je 7.12.2023

Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Stavkovni sporazum, sklenjen med Vlado Republike Slovenije in Sindikatom vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (SVIZ)

4.4.2023, , Vir: Verlag DashöferČas branja: 6 minut

4.1.15.7 Stavkovni sporazum, sklenjen med Vlado Republike Slovenije in Sindikatom vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture (SVIZ)

Strokovna sodelavka

V Uradnem listu Republike Slovenije, št. 34/23 z dne 24. 3. 2023 je objavljen Stavkovni sporazum, ki sta ga sklenila Vlada RS in SVIZ (sporazum) zaradi razrešitve prve, druge, tretje in četrte stavkovne zahteve, pri čemer sta stranki sporazuma soglasni, da bosta drugo, tretjo in četrto stavkovno zahtevo, upoštevajoč določbe sporazuma, dokončno rešili znotraj pogajanj za prenovo plačnega sistema.

I. točka sporazuma

Stranki sporazuma ugotavljata, da je SVIZ 8. februarja 2022 razglasil splošno stavko na področju vzgoje in izobraževanja, ki se je začela 9. marca 2022 in še ni bila preklicana, ter da je SVIZ podal devet stavkovnih zahtev, od katerih so bile:

realizirane, peta in osma stavkovna zahteva (z Dogovorom o ukrepih na področju plač in drugih stroškov dela v javnem sektorju za leti 2022 in 2023 (Uradni list RS, št. 136/22), sedma stavkovna zahteva (s pričetkom dela delovnih skupin za pripravo in usklajevanje normativov in standardov na področju vzgoje in