Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Izplačilo plače in nadomestila plače v primeru odsotnosti javnih uslužbencev zaradi koronavirusa SARS-CoV-2

21.4.2020, Vir: Ministrstvo za javno upravo

Pojasnilo državnega organa 1002-253/2020/1 z dopolnitvijo 1002-253/2020/7 navajamo v celoti

 »Spoštovani,

 s strani proračunskih uporabnikov prejemamo vprašanja, kako pravilno obračunati plačo oziroma nadomestila plače v primeru odsotnosti z dela zaradi koronavirusa SARS-CoV-2 ter kako pravilno poročati v informacijski sistem za posredovanje in analizo podatkov o plačah, drugih izplačilih in številu zaposlenih v javnem sektorju (ISPAP).

 Uvodoma pojasnjujemo, da je na spletni strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) objavljeno pojasnilo in priporočilo delodajalcem glede odrejanja dela na domu in drugega dela v primeru izjemnih okoliščin, ko je ogroženo življenje in zdravje ljudi ali premoženje delodajalca. Zapisana so tudi pojasnila glede splošne ureditve odrejanja dela na domu in drugega dela ter dodatne informacije Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki se nanašajo na nadomestilo zaradi odsotnosti z dela. Celotno pojasnilo MDDSZ je dostopno na naslednji povezavi: https://www.gov.si/novice/2020-03-05-delo-na-domu-in-odrejanje-drugega-dela-v-izjemnih-okoliscinah/.

 MDDSZ je objavilo tudi ključne informacije in odgovore na pogosta vprašanja glede uveljavljanja pravic in obveznosti iz delovnega razmerja v času posebnih okoliščin zaradi zmanjšanja širjenja koronavirusa SARS-CoV-2:

 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih