Danes je 26.9.2022

Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Začasno čakanje na delo doma

9.8.2022, , Vir: Verlag Dashöfer

2022.07.2.8 Začasno čakanje na delo doma

Strokovna sodelavka

Ravnateljica je izdala sklep zaposleni delavki, na podlagi katerega je napotena na začasno čakanje na delo doma. Zaposlena je prijela odločbo ZPIZ-a, s katero ji je priznana pravica do premestitve na drugo delovno mesto zaradi invalidnosti. Ker ji delodajalec ni uspel zagotoviti ustreznega delovnega mesta, je delavko v skladu z 138. členom ZDR-1 napotil na začasno čakanje na delo doma.
V drugem odstavku je zapisano, da napotitev na čakanje na delo doma velja do preklica, vendar najdlje 6 mesecev od dneva napotitve.


Vprašanja:
Delavka ima še dopust za leto 2022 na dan izdane odločbe; ali mora najprej izrabiti letni dopust pred čakanjem na delo doma?
Če zaposlena koristi letni dopust ali bolniški dopust v vmesnem času čakanja na delo doma, ali se ji za čas letnega ali bolniškega dopusta podaljšuje status čakanja na delo doma?
Če bi se zaposleni prekinilo delovno razmerje med letom, ali prejme sorazmerni del regresa za letni dopust?
Ali se ji v primeru, da bi pred statusom čakanja na delo doma izkoristila ves letni dopust, mora izplačati regres v celoti, čeprav bi se ji morda prekinilo delovno razmerje na primer v oktobru?
Zaposleni pripada nadomestilo plače v skladu s sedmim odstavkom 137. člena ZDR-1, a zaposlena že nekaj let ni imela tri mesece zapored obračunanih vseh ur rednega dela na